Fotoğraf ve Video Bölümü öğretim görevlisi Barış Konor tarafından organize edilen Kukla animasyon ve “stop-motion” tekniği konulu çalıştay, 29.05.2015 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi’nde gerçekleşti. Konuk sanatçı olarak çalıştaya katılan Ümit Solak, Fransa’da kukla animasyon üzerine olan 40 yılı aşkın deneyimini, fakültemiz öğrencileriyle paylaştı.

Uluslararası platformda ve Fransa’da yayınlanan çeşitli televizyon animasyonlarından örneklerin gösteriminin yanı  sıra, kendi yaptığı kuklalar hakkında bilgiler verdi ve kuklaların yapım tekniklerini anlattı. Daha sonra, kuklalara nasıl hayat verildiğinin püf noktalarını öğrencilerle uygulamalı şekilde paylaştı.

Yaklaşık 50 öğrencinin izlediği ve uygulama yaptığı çalıştay sonucunda gün boyu yapılan çalışmalar kısa filmler haline getirildi ve olası yanlışlar üzerinde görüşler bildirildi. Çalıştay sonrasında öğrenciler, bu tür organizasyonlar sayesinde  merak ettikleri ancak bilgi yetersizlikleri sebebiyle üretim yapamadıkları dallarda vizyon edinebildiklerini ve profesyonel kişilerle çalışmanın  kendilerine cesaret verdiğini söylediler.